fredag 1 november 2013

Dulche de leche brownies

Orginalrecept finns här:


Ingredienser:
145 gr mörk choklad
225 gr smör, mjukt
4,8 dl strösocker

4 stora ägg
3 dl mjöl
1 msk vaniljextrakt
1/2 burk dulce de leche

Glass och ytterligare dulce de leche , för servering

Beskrivning :

1 . Värm ugnen till 165°c. Fodra en fyrkantig bakform ca 24x24 cm.

2 . Placera chokladen i en mikrovågsugnsäker skål och värm i ca 45 - sekunders intervall , omrörning varje gång , tills den är helt smält . Ställ den åt sidan för att svalna i 20 minuter eller så .

3 . Vispa smör och strösocker ljust och fluffigt .

4 . Tillsätt äggen, ett i taget , blanda väl efter varje ägg.

5. . Tillsätt chokladen och bland väl.

6 . Tillsätt mjölet och vaniljextrakt . Blanda tills kombineras , skrapa ner sidorna av bunken halvvägs igenom .

7 . Bred ut smeten i smord bakplåt .

8 . Placera dulce de leche i en skål . Värm den i mikron i 30-45 sekunder . Droppa stora klickar av dulce de leche på ytan av brownie smeten. Använd en kniv för att långsamt snurra den genom brownie smeten . Dra inte kniven i sidled genom smeten , håll den så den tunna sidan av kniven leder vägen .

9 . Baka i 45-50 minuter , eller tills mitten är nästan torr..

10 . Låt svalna i pannan i 15 minuter . Vänd försiktigt dem ur pannan och låt dem svalna helt .

11 . Skär i rutor och servera . Toppa med glass och extra dulce de leche , om så önskas .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar