onsdag 25 september 2013

Malted Milk Cookies


Ingredienser

5,3 dl  mjöl
0,6 dl Malted Milk Powder plus 2 matskedar
1,5 tsk bakpulver
3,5 dl socker, plus 0,8 dl
60 gram färskost
85 gram smör, smält och fortfarande varmt
0,8 dl vegetabilisk olja
1 stort ägg, rumstemperatur
1 msk mjölk
2 tsk vaniljextrakt

1 Sätt ugnen på 175°c
 Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar.
Vispa mjöl, Malted Milk Powder, och bakpulver tillsammans i medium skål. Ställ åt sidan.

2. Placera 3,5 dl socker och cream cheese i en stor skål. Häll varmt smör över socker och färskost och vispa för att kombinera (några små klumpar av cream cheese blir kvar men kommer att jämna ut senare). Vispa i oljan tills slättTillsätt ägg, mjölk och vanilj, fortsätt att vispa tills slätt. Tillsätt mjölblandningen och blanda med gummi spatel tills genomblandat.

3. Dela degen i 24 lika stora bitar, ca 2 msk vardera. Använd händerna, rulla degen till bollar. Kombinera resterande 0,8 dl socker med 2 matskedar Malted Milk Powder i en liten skål. Arbeta i omgångar, rulla bollarna i sockerblandningen , och lägg 12 bollar per plåt. Använd botten av glas, platta bollarna något.

4. Baka, en plåt i taget 11 till 13 minuter.  Låt svalna på plåt 5 minuter. För över till kall yta och låt svalna helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar