Läste på Amerikanska sidor att det tydligen är National Peach Month så det blev lite bakat med persika då så klart.
Deg:
300 gr vetemjöl
200 kallt smör
5 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 kg skalade tärnade persikor
1,8 dl socker
1 tsk kanel
0,5 dl maizena
Florsocker för pudring av ovansidan
Bearbeta ihop smör och mjöl, tillsätt vatten och kör bara ihop tills det blivit en deg. Kör du för länge kan degen bli seg.
Dela i 2 lika stora bitar, plasta in och lägg i kylen minst 1/2 timme.
Kavla ut ena degen och lägg i en pajform..
Vispa ihop socker, kanel och maizena. Tillsätt persikabitarna och blanda runt så att alla täcks av blandningen. Häll i pajskalet.
Kavla ut den andra degen, lägg på remsor som du flätar och knip ihop bort överflödig deg.
Ugn 200° 20 minuter
175° 50 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar