lördag 17 augusti 2013

Chocolate vanilla swirls cookies

 
Vaniljdeg:
 6,5 dl mjöl
2,4 dl florsocker
225 gr smör, mjukt
1 tsk vaniljextrakt
                       
                                          Chokladdeg:                                         
5,3 dl mjöl
2,4 dl florsocker
1,2 dl kakao
225 gr smör, mjukt
1 tsk rent vaniljextrakt
ca 3-4 dl nonpareil strössel för dekoration
 
Ugn:190 °c
 
Vaniljdegen:

Kör ihop alla ingredienser i en maskin försedd med vinge eller knåda ihop för hand. Täck med plast och låt stå i kylskåp i 15 minuter.
Tvätta skålen och vinge och fortsätt att göra choklad degen.
 

För att göra choklad degen:
Gör precis som med vaniljdegen men med chokladdegens ingredienser.

Låt stå i kyl i 15 minuter.
 

Att forma:
Dela degen i mindre delar så den blir hanterbar.
Tryck sen ut vaniljdegen och chokladegen för sig, lägg sedan chokladdegen ovanpå vaniljdegen och rulla ihop lite som du tycker.
Originalkakorna har 4 lager deg i hög innan sammanrullning, jag hade endast 2.
Jag fick till slut 4 rullar.
 
Sprid ut nonpareils på en plan yta och rulla varje kakdegsrulle så att sidorna blir täckta

och låt rullarna stå i kylskåp i 1-1,5 timmar.

Skär kakorna ca 0,5 cm och lägg på plåtar försedda med bakplåtspapper.Baka kakor tills de inte längre är blanka på toppen och är lätt gyllene på botten, 10 till 12 minuter. Låt dem inte färg på toppen. Låt svalna.
Lägg kakorna i en lufttät behållare och förvara i rumstemperatur i upp till 10 dagar.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar