lördag 30 mars 2013

Påsktårta





    Kexbotten:
    200 gr digestivekex
    50 gr smör, smält
    1/2 dl socker
    1/2 tsk kanel

    Kör digestivekexen i en matberedare, tillsätt smält smör, socker och kanel. Kör ihop.
    Tryck ut i botten på en form med avtagbar kant 24 cm.


    Citronfyllning:
    2 st ägg
    150 gr socker knappt 2 dl
    1 citron
    500 gr kesella
    8 gelatinblad
    3 dl grädde
    Livsmedelsfärg

    Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
    Tvätta citronen och riv den fint,pressa ur saften.
    Vispa grädden löst.
    Vispa ägg, socker, vaniljsocker, citronsaft och skal.
    Blanda i kesellan.
    Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med ca 1/2 dl av den löst vispade grädden.
    Värm i microvågsugnen så att det smälter. häll ner i yoghurtmassan under omrörning.
    Vänd ner grädden i yoghurtmassan.
    Ta bort ca 2 msk för varje färg du vill göra på prickarna.
    Färga med livsmedelsfärg.
    Häll den vita smeten i forrmen och släta till, spritsa eller klicka ut prickar ovanpå slå sedan försiktigr formen i bordet så prickarna blir släta.
    Låt stå i kyl, helst över natten så att den stelnar. Dekorera evt med påskdekorationer.

    Inspiration kommer härifrån : http://baileybakes.com/polka-dot-cheesecake-brownies/

3 kommentarer:

  1. åhhh vad fin som en dröm! kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Vilken fin. Gillade alla runda prickar. Mjukt och färgfint.

    SvaraRadera