lördag 10 november 2012

Äppel & nougatmazariner

ca 20 st

Mördeg:
170 gr smör
125 gr florsocker
1 ägg
1/4 tsk bakpulver
335 gr mjöl

Kör ihop de 4 första ingredienserna, sen tillsätt allt mjöl på en gång, kör ihop tills blandat. Kör inte längre än nödvändigt.


250 gr mandelmassa
50 gr smör
3 ägg
1 tsk vetemjöl

1 1/5 gröna äpplen
Nougat
Kanel

Ugn: 200°c

1. Gör mördeg enligt receptet. Kavla ut på mjölat bakbord, stick ut med passande mått och fodra mazarinformen med degen.

2. Blanda mandelmassan och smör, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt omrörning. Vänd till sist ner mjölet.

3.Skär äpplen i tunna skivor, lägg 2 st skivor i botten på de fodrade mazarinformerna, pudra lite kanel ovanpå och lägg sedan en bit nougat ovanpå.

4. Spritsa eller klicka i mazarinmassan i formarna.

5. Baka i ca 15 minuter.

6. När de svalnat pudra med lite florsocker.


4 kommentarer:

  1. åh så gott de låter,aldrig ätit en mazarin men de måste bli en ändring på.
    tack för påminnelsen.

    SvaraRadera
  2. Hm... låter det gott eller så... JAAA!!!!

    SvaraRadera
  3. Godetis så gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera