lördag 10 november 2012

Äppel & nougatmazariner

ca 20 st

Mördeg:
170 gr smör
125 gr florsocker
1 ägg
1/4 tsk bakpulver
335 gr mjöl

Kör ihop de 4 första ingredienserna, sen tillsätt allt mjöl på en gång, kör ihop tills blandat. Kör inte längre än nödvändigt.


250 gr mandelmassa
50 gr smör
3 ägg
1 tsk vetemjöl

1 1/5 gröna äpplen
Nougat
Kanel

Ugn: 200°c

1. Gör mördeg enligt receptet. Kavla ut på mjölat bakbord, stick ut med passande mått och fodra mazarinformen med degen.

2. Blanda mandelmassan och smör, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt omrörning. Vänd till sist ner mjölet.

3.Skär äpplen i tunna skivor, lägg 2 st skivor i botten på de fodrade mazarinformerna, pudra lite kanel ovanpå och lägg sedan en bit nougat ovanpå.

4. Spritsa eller klicka i mazarinmassan i formarna.

5. Baka i ca 15 minuter.

6. När de svalnat pudra med lite florsocker.


5 kommentarer:

  1. åh så gott de låter,aldrig ätit en mazarin men de måste bli en ändring på.
    tack för påminnelsen.

    SvaraRadera
  2. Hm... låter det gott eller så... JAAA!!!!

    SvaraRadera
  3. Godetis så gott : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?

    Om du är intresserad av recept eller att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se. Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
    Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

    Mvh
    Hittarecept.se

    SvaraRadera