ca 20 st
Mördeg:
Mördeg:
170 gr smör
125 gr florsocker
1 ägg
1/4 tsk bakpulver
335 gr mjöl
Kör ihop de 4 första ingredienserna, sen tillsätt allt mjöl på en gång, kör ihop tills blandat. Kör inte längre än nödvändigt.
250 gr mandelmassa
50 gr smör
3 ägg
1 tsk vetemjöl
1 1/5 gröna äpplen
Nougat
Kanel
Ugn: 200°c
1. Gör mördeg enligt receptet. Kavla ut på mjölat bakbord, stick ut med passande mått och fodra mazarinformen med degen.
2. Blanda mandelmassan och smör, tillsätt äggen ett i taget under fortsatt omrörning. Vänd till sist ner mjölet.
3.Skär äpplen i tunna skivor, lägg 2 st skivor i botten på de fodrade mazarinformerna, pudra lite kanel ovanpå och lägg sedan en bit nougat ovanpå.
4. Spritsa eller klicka i mazarinmassan i formarna.
5. Baka i ca 15 minuter.
6. När de svalnat pudra med lite florsocker.
åh så gott de låter,aldrig ätit en mazarin men de måste bli en ändring på.
SvaraRaderatack för påminnelsen.
Hm... låter det gott eller så... JAAA!!!!
SvaraRaderaser gott ut
SvaraRaderaGodetis så gott : ) kram Sofia
SvaraRadera