Jag skulle testa några baking sheets och gjorde efter receptet, vilket visade sig räcka till 2 omgångar.
Då det är lättare att frysa i rullad form (kom dock aldrig så långt) så blandade jag lika delar Nutella-Philadelphiaost och smorde på, rullade ihop och vips så hade jag en prickig rulltårta :)
Detta är ingen vanlig rulltårtebotten utan en Bisquit Joconde:
1 plåt
125 gr ägg
87,5 gr florsocker
87,5 gr mandelmjöl
25 gr mjöl
vispad luftigt
20 gr smör smältes
162,5 gr äggvita
40 gr socker
vispas till maräng
En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i en skål. Marängen vändes ner.Stryk ut på baking sheets och baka i 220 c°7-8 min
Sikta den ovansidan med florsocker och vänd på en kall plåt. Dra av pappret när kakan är kall.
Baking sheets hittar du här: http://www.strosselannat.se/baking-sheets/
Fint med prickig rulle, och gott med nutella! :) Jocondebotten är ju spännande, har stött på sådan i "finare" konditoritårtor men tänkt att den är jobbig att baka själv...men kanske den inte är det.
SvaraRaderaÅåå så häftigt! Kanske man skulle testa :)
SvaraRaderaRiktigt fyndigt med prickar!
SvaraRadera