söndag 1 april 2012

Ägg-gulekaka

Jag fick en hel drös ägg-gulor över när jag testade en sak häromdagen. Jag gillar inte att slänga ätbara saker och frysa dom har jag provat men glömmer alltid bort att jag har dom i frysen, så de slängs lik förbenat ändå.
Letade då upp denna på nätet:  http://www.nigella.com/recipes/view/egg-yolk-sponge-cake--2448 MEN gjorde dubbel sats.
Tog ut den några minuter för tidigt som ni ser på den nersjunka mitten men kakan var god. Lite svampig men det heter ju sponge på engelska :) Inte så luftig som en vanlig tårtbotten men det gillar jag för ibland tycker jag de är för luftiga och smakar noll. Tror den blev ca 5 cm hög i en 26 cm form. Jag kommer själv definitivt göra denna fler gånger jag får ägg-gula över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar