söndag 8 januari 2012

Nyårsdessert och födelsedag.




Till Nyår åt vi Jordgubb/kola Semifreddo. Jag använde mig av Leilas Nutella Semifreddo http://kakmonstren.blogspot.com/2010/12/morgondagens-dessert-nutella-semifreddo.html men bytte Nutellan mot hemmagjord Jordgubbscurd och skippade mandlarna. Spritsade sen på Kolatopping. Mums!
Till äldsta dotterns födelsedag trodde jag att jag skulle få leka lite med choklad (hade några ideér med modelleringschoklad i tanken) men då ville hon inte ha choklad överhuvudtaget. Hon ville ha samma som vi åt till nyår men med citron eller lime. Okidoki så blev det, gjorde Citron/Lime curd efter detta recept: http://www.foodnetwork.com/recipes/ina-garten/lemon-curd-recipe/index.html
Digestivekex som botten.
Dekorerade med curd, gräddrosetter och lite Apelsinblossom. Frisk och gott.

6 kommentarer:

  1. Vilken underbar dessert! Ser smarrig ut =)
    Kramkram

    SvaraRadera
  2. åh låter supergott.har tänkt länge på att göra nutella semifreddon då ja hört mycket gott om den,men detta ser friskt och härligt somrigt.

    SvaraRadera
  3. Men jisses! Det ser otroligt smarrigt & "friskt" ut =)

    SvaraRadera
  4. MMMM, båda desserterna ser vansinnigt goda ut!

    SvaraRadera
  5. Åh vad fina, dom ser jättegoda ut!

    SvaraRadera