Black-and-white-Cupcakes 24 st
Vanilj:
110 gr rumstempererat smör
4,2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,8 dl socker
2 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt eller liknande
1,2 dl mjölk
Choklad:
Byt ut 1 dl mjöl mot 1 dl kakao
Ugn: 175°
Kör smör och socker vitt och fluffigt, tillsätt 1 ägg i taget och blanda väl. Tillsätt vaniljextrakt, sedan mjöl och bakpulver blandat och mjöl växelvis. Blanda bara ihop tills det är slätt.
Gör på samma sätt med chokladsmeten.
Fyll sedan halva sidan med vanilj och halva med chokladsmet.Baka i ca 22 minuter.
Jordgubbsfrosting:
2 dl grädde
100 gr philadelphia-ost
100 gr jordgubbstopping
Vispa ihop tills spritsbar konsistens och spritsa på de kalla cupcakesen, dekorera evt med jordgubbar.
Orginalreceptet hittar du här: http://www.howtoeatacupcake.net/2008/01/neapolitan-cupcakes.html
Frostingen är dock mitt eget recept.
Cupcakesen går givetvis att äta utan frosting.
Mums nu blev jag sugen : ) kram Sofia
SvaraRaderaVad gott det lät! Är jordgubbstopping den man köper som glasstopping?
SvaraRaderaja näää de där såg inte alls gott ut.. nää fy få fasa.. eller.. *dregglar ihjäl mig*
SvaraRaderajopp.. ironisk som aldrig förr..............
hm.. endera är jag gottesugen.. eller hungrig......... kan man få en bit? :P
Tack Sofia:)
SvaraRaderaLinda: ja det är O´hojs jordgubbsås, går bra med de andra också, lakrits eller kola tex.
Stina: Det är gott ,inte alls tungt och sliskigt som med smörkräm:)