torsdag 14 juli 2011

Banana Split Cupcakes




Banana Split Cupcakes 12 st
110 gr smör
2,36 dl socker
3,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
2 st ägg
1,2 dl mjölk, fil eller yoghurt
1/2 tsk vaniljsocker eller essence
1,2 dl mosad banan (1 1/2 banan)

Vispa smör fluffigt, tillsätt socker lite i taget.Blanda i ett ägg i taget och sedan vaniljen. Blanda mjöl och bakpulver. Blanda mosad banan och mjölk eller fil/yoghurt. Rör sedan ner mjölblandningen och bananblandningen i smör och äggsmeten. Fyll formar till 2/3.
Baka i 175 grader i ca 22 minuter, låt svalna.

Banan-vaniljkräm till fyllning
1 dl vaniljkräm
1/2 mosad banan

Blanda och fyll dina cupcakes genom att skära en liten fördjupning och ta ut "locket" när du lagt i banan-vaniljkrämen lägg tillbaka locket.

Vaniljfrosting

2 dl grädde
75 gr philadelphiaost
75 gr grekisk yoghurt eller creme fraiche (den feta varianten)
vaniljsocker
2-3 msk socker

Mörk choklad (här rekommenderar jag att du följer orginalreceptet på choklad, tar du ren choklad att doppa i blir det lite väl hårt att äta när det väl stelnat)
Mini pareils
Körsbär

Vispa ihop alla ingredienser till spritsbar konsistens, spritsa med rund eller ingen tyll frosting i en ring runt banancupcaksen. Smält choklad och doppa så du täcker frostingen, strö genast på mini pareils i valfri färg.
När chokladen stelnat spritsa en rosett med grädde och dekorera med ett körsbär.


Har dock inte använt frostingen utan skapat ett eget. Den räckte till 9 st av de 12 jag gjorde så man får öka på lite grann med ingredienserna på den.

7 kommentarer:

  1. gode tid så gott.. om jag bara hade kunnat vräka i mig ett par som tröst.... :)

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott det låter (och ser ut)! Satt just och letade efter ett bra banankakerecept :-)

    SvaraRadera
  3. Ser ju jätte smarrigt ut,de skulle snabbt bli uppätna här.heheh

    SvaraRadera
  4. Åååååå, de ser så himla goda ut!! Vanlijfrostingen låter god med yoghurt i, måste jag testa!

    SvaraRadera
  5. Dom här ser riktigt mumsiga ut! :D

    SvaraRadera