lördag 5 mars 2011

Gamla Synder


Jag har hållit på med tårtor läääänge så jag tänkte visa lite gamla synder:) På vissa ser ni tom årtalet på. Jag har fler tårtor någonstans på någon hårddisk som står någonstans..... ja ni fattar:)
Handmålad tårta till någon som fyllde 30 år. Svårt att se va?

 Doptårta till tvillingar gjord 1998. Handmålade ansikten och klänningarna är gjorda i sugarpaste och detaljer spritsade med kristyr. Snurrade band och rosetter i sugarpaste.
 Doptårta till en pojke gjord 1996. Samma som ovan, blommorna har jag inte gjort själv.
 Ytterligare en doptårta (de var populära) med en guldkrona och handgjorda blommor i flowerpaste.
 Handmålad Fantomen tårta.
 Tårta med Fish (f.d sångare i Marillion) ) gjord till hans konsert i Köpenhamn nån gång. Schabloner som jag gjort själv efter ett skivomslag sen använde jag airbrush.
 Konfirmationstårta, handmålad efter konfirmationskortet.
 Run-out (kristyr) efter ett födelsedagskort.
 1 stor tårta av 3. De andra var gjorda så att när de låg tillsammans passade de ihop. Här använde jag airbrush till bakgrunden och handmålade Lucky Luke på en separat sugarpasteplatta. Kaktusar och döskallar spritsade i kristyr. Vet inte riktig varför men dessa tårtor är en av mina favorittårtor jag gjort. Genomtänkt och väldigt rolig att göra. Åkte från Malmö till Småland.
Tårta gjord till Nisse Hellberg ( Wilmer-X) när han fyllde 39 år. Den var med i en tidning med honom på bilden också men den har jag tappat bort.
Simba tårtan är gjord på samma sätt som Lucky Luke tårtan. Bakgrunden är airbrush och Simba och övriga djur och växter målade på sugarpaste separat.
Spindelkvinnan är efter schabloner som jag själv gjort och sen airbrushad. 
Denna tårta får vara med inte för att den är speciellt vacker utan för att den (+ 2 st till) har varit med på TV för länge se. Närmare 24 karat med Harald Treutiger som programledare.  

Sist men inte minst en Sonic tårta. Handmålade figurer på separat sugarpasteplatta men ingen airbrush bakgrund, bara målad. Handkontrollen är i marsipan  täckt med sugarpaste, sladden en lakritsrem.

9 kommentarer:

 1. Söta, vackra, roliga tårtor och inte minst coola i en härlig blandning=) Klart häftigt att Fish o Nisse har förärats häftiga tårtor gjorda av dig!! Kram Jonna

  SvaraRadera
 2. Wow, vilka snygga tårtor. Vad fint målade de är.

  SvaraRadera
 3. Så roligt att se, shit vad duktig du är, de handmålade är ju grymma! Kul att du fått göra lite kändistårtor med :-)

  SvaraRadera
 4. GODE TID!!!! Du e inte dålig du Pehrnilla ;)

  SvaraRadera
 5. Du är verkligen duktig du! Så fina! Hel imponerad =D

  SvaraRadera
 6. Sv:
  Ja men orange är en fin färg. Mycket roligare än babyblå som många använder ;)

  SvaraRadera
 7. Vilken fantastiskt bildkavalkad!
  Tur för oss som kikar in här att du inte tröttnat på att göra tårtor efter så många år i allafall :)

  SvaraRadera