Botten:
15 st Ballerina (jag tog här kladdkaka)
45 gr smält smör
Sätt ugnen på 175°C.
Kör kakorna i en matberedare tills de blir fina smulor, tillsätt det smält smöret. Tryck ner i en form med löstagbar kant och bakplåtspapper i botten.
Fyllning:
120 gr mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
450 gr philadelphiaost
3 stora ägg
3 msk majsstärkelse
1 tsk mandelessence
körsbärssås
Smält ihop choklad och kondenserad mjölk i en kastrull på medium värme, rör hela tiden. Ta bort från värmen. Vispa philadelphiaosten fluffig i en skål. Häll ner chokladblandningen lite i taget tills det är blandat. Tillsätt äggen, majsstärkelse och mandelessence. Häll över ballerina-botten. Baka i 50-55 minuter. Låt kallna helt i kylskåp, servera med körsbärssås.
Måste klart testas!!=) Kramis Jonna
SvaraRadera