torsdag 27 januari 2011

Jag skall bara tala om att den dög verkligen:)


Krämig bananpaj

150 gr krossade bragokex
45 gr smält smör
1 burk kondenserad mjölk
4 ägg-gulor
1,2 dl vatten
45 gr vaniljkrämspulver (inte snabbvarianten)
225 gr turkisk yoghurt rumstempererad
2 medium stora bananer
3 dl grädde
citronsaft
Riven choklad

Sätt ugnen på 190 grader.
Blanda kaksmulor och smält smör och tryck ner i en form med löstagbar botten. Se till att du har en lite kant uppåt också. 
Baka i ca 8-10 minuter. Blanda kondenserad mjölk, ägg-gulor, vatten, och vaniljkrämspulver i en kastrull. Blanda väl. 
Koka upp på medel värme under omrörning, ta bort från plattan när det börjar bubbla. Låt svalna i 15 minuter. Blanda ner yoghurten. Skär bananerna och lägg på kexbotten, droppa lite citronsaft över. Häll på fyllningen och täck bananerna, låt stå i kylen tills den är riktig kall. Vispa grädden och lägg på, dekorera med riven choklad.

Jag provade Bananoffe paj för många år sedan och kommer ihåg den som väldigt söt därför testade jag denna istället.
Den här var riktig riktigt god:) Tror att den är ännu godare om man byter ut bananerna mot färska jordgubbar istället.

Fyllningen kan nog funka i en vanlig tårta också.

4 kommentarer:

  1. Den ser ut att passa fint till fikan en dag här=) kramis Jonna

    SvaraRadera
  2. Åhhh....det så virkelig godt ut! Denne må testes ut snart!

    SvaraRadera
  3. Ja det kan jag tänka mig att den dög, verkar jättegod!!

    SvaraRadera