Havrekakor med blåbär och tranbär
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
7 dl havregryn
2 dl torkade blåbär och tranbär
200 g rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
2,5 dl farinsocker
1 ägg
2 msk vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
0,5 tsk bakpulver
7 dl havregryn
2 dl torkade blåbär och tranbär
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver i en skål.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg och vatten och därefter de torra ingredienserna från skålen. Tillsätt havregryn och torkade bär.
Klicka ut på bakplåtspapper och grädda i 175 grader. Låt svalna på galler.
Baka ca 12 minuter de skall vara mjuka när man tar ut dem.
Baka ca 12 minuter de skall vara mjuka när man tar ut dem.
Grundreceptet kommer från Två Systrars söta med lite små ändringar av mig. Vansinnigt goda är de i alla fall.
Just nu står en bananpaj i min kyl, om den håller måttet dyker den upp i morgon annars vet ni att den inte dög:)
Mums, det låter jättegott!
SvaraRaderaMmm vad gott!
SvaraRaderaÅh vad goda!! Mer som skall testas ser jag=) Mumma!!=) Kram Jonna
SvaraRadera