225 gr smält smör
4,8 dl socker
4,8 dl socker
2,4 dl mjöl
1,5 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
2 stora ägg
1,2 dl mjölk
1 1/2 +1 1/2 tsk vaniljsocker eller essence
2,4 dl hackade nötter (jag uteslöt dessa)
340 gr mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
lite salt
Värm ugnen till 175 grader. Lägg bakpapper i en form 35x25 cm.
Vispa ihop smör, socker, mjöl, kakao, bakpulver, ägg, mjölk och 1 1/2 tsk vanilj. Blanda evt i nötterna. Häll i formen och släta till. Baka i 40 minuter mitten av ugnen. När 30 minuter gått värmer du choklad, kondenserad mjölk, resterande vanilj och lite salt i en kastrull på medelvärme tills allt smält samman. Häll över botten direkt när kakan kommer ut från ugnen. Släta till ytan. Låt svalna och bli helt kall innan du skär den.
Dessa var supergoda:)
Jag skär oftast inte mina kakor utan använder en stor spackel att trycka med istället. Ett av mina favoritverktyg i köket.
Recept hittat på internet.
Åhh, gud så goda dessa ser ut att vara!! Måste prova dessa till helgen!!
SvaraRaderaSå himla gott det ser ut, så mycket choklad liksom :-)
SvaraRaderaSer supergott ut, en kaka helt i min smak :)
SvaraRaderaSer väldigt gott ut! Tack för tipset med spackeln, borde ju blir betydligt snyggare "snitt" istället för om man skär med en kniv!
SvaraRaderaJapp skall klart testas!!=) Kram Jonna
SvaraRaderaTesten blev mycket lyckad o de är mumsiga=) Kram Jonna
SvaraRaderaMäktiga! Inte lite choklad, alltså :)
SvaraRaderaMmmmmm... det ser fatastiskt gott ut! Choklad säger jag inte nej till.:-)
SvaraRadera