måndag 20 december 2010

Kanderade äpplen








Eller Äppelklubbor som barnen säger:) Jag doppade i sura pärlor, kokos,  polkaströssel, jordgubbspärlor, saltlakritsflakes, mini pareils och chokladströssel. Jag knep den med satllakritsflakes och det var GOTT!
Kanderade äpplen
5-6 st små äpplen
3 dl socker
1 1/4 dl vatten
1/2 msk glykos eller honung
röd karamell färg
Garnering: strössel, kokos, nötter

Polera äpplena blanka. Ta bort skaftet och stick in en pinne i varje äpple. Blanda socker,vatten och honung i en kastrull. Koka sockerlagen på kraftig värme tills termometern visar 140 grader. Tillsätt några droppar rödfärg och rör försiktig om. Doppa äpplena i sockerlagen så att hela äpplet täcks snurra runt så att överflödig sockerlag rinner av, ställ dom sedan i valfritt strössel och låt svalna.
Det är inte helt lätt att äta dom men vem har sagt att allt måste vara lätt;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar