Polkakaka
Ingredienser
12 portioner
200 gr smör
2,5 dl socker
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 st ägg
1 dl mjölk
2 tsk pepparmintsarom
1-2 tsk röd karamellfärg
Vit chokladfrosting
100 gr vit choklad
75 gr grädde
75 gr cream cheese
0,5 dl polkaströssel
Smörj och bröa en avlång form.
Vispa smör och socker luffigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och mjölken.
Lägg ca 1/3 smet i en annan skål och blanda ner pepparmintsarom och röd färg.
Lägg en rand vit smet i botten på formen,lägg sedan en rand rosa smet ovanpå. Fortsätt så tills all smet är slut.
Baka i 175 grader i 1-1,25 timme i nedre delen av ugnen.Låt svalna.
Frostingen:
Värm grädden och blanda ner chokladen. rör om tills det är slätt. Låt svalna.
Blanda ner cream cheesen och rör slätt.
Jämna till toppen på kakan genom att skära av toppen.
Bred på frostingen och dekorera med Polkaströssel eller fint hackade polkagrisar.
Kakan går alldeles utmärkt att äta utan frosting.
ytterligare en kaka jag blir sugen på, du har mycket gott :-)
SvaraRaderaSå gott det ser ut, den måste jag testa, polkagrisar som är så gott :-) , då kan liksom en kaka med polkasmak inte vara helt fel :-).
SvaraRaderaDå kom jag på att det snart är dags för Jul på Liseberg och inköp av Gränna Polkagrisar :-)
Hva er det med dere svensker og polka? Jeg synes det er polka både her og der på svenske bakeblogger! Mulig jeg må teste noe polka på kjøkkenet, jeg også - det er jo veldig godt med polkagriser, men jeg har aldri tenkt på å bruke det i baksten før jeg begynte å lese svenske bakeblogger! :D
SvaraRadera(Polka er forøvrig et morsomt ord, fant jeg nettopp ut. Polka, polka, polka!)
M:)