tisdag 9 november 2010

Lime/citron cupcakes


Lime/citron cupcakes
Till ca 12 st cupcakes behövs:

3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
2,4 dl socker
115 g osaltat smält och avsvalnat smör
1 ägg
1,2 dl naturell yoghurt
2 tsk rivet limeskal
2 msk nypressad limesaft

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa socker, ägg och smör slätt. Tillsätt yoghurt, rivet limeskal och limesaft och rör till en slät smet. Tillsätt mjölblandningen och rör nästan helt slät. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i 180 grader i 20-25 minuter.
Citronfrosting:
200 g philadelhipaost
200 g creme fraiche 34%
skal från 1 stor citron
1-2 msk citronsaft från citronen
florsocker (jag tog ca 3-4 msk)
sura pärlor
Citronfrosting:
Vispa creme fraichen tjockt,tillsätt philadelphiaost och vispa lite till.
Tillsätt limeskal,limesaft och florsocker. Rör ihop.
Bred på cupcakesen och rulla kanten i sura pärlor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar