fredag 26 november 2010

Chocolate chip cheesecake


Chokladbotten

150 g Chocolate chip cookies
30 g smält smör

Fyllning

600 g Philadephia
1 dl socker
1 dl maizena
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl grekisk yoghurt
3 st ägg
1 dl vispgrädde
100 g vit choklad
100 g mörk choklad
1 dl vita choklad chip
1 dl mjölkchoklad chip
1 dl mörka chokladchip

  1. Kör kakaorna till smulor i en matberedare,blanda ner det smälta smöret.
  2. Tryck ut i en form med löstagbar kant. Jag la bakplåtspapper i botten.
  3. Sätt in i kylen medans du förbereder fyllningen.
  4. Vispa ihop philadelphiaosten och yoghurten,häll i socker,vaniljsocker och maizena.
  5. Vispa ner äggen och grädden försiktigt.
  6. Smält vit choklad och mörk choklad i varsin skål.
  7. Dela fyllningen i lika delar i två skålar. Blanda ner vit choklad i den ena och mörk i den andra.
  8. Ta ut chokladbotten från kylen, jag la en ring i mitten på botten och fyllde den mörka fyllningen däri. Den vita utanför ringen.
  9. Strö chokladchipen över hela ytan.
  10. Baka i 175 grader i 30-40 minuter. Stäng av ugnen och låt den stå kvar i 30 minuter. Låt stå i kyl över natten.
  11. Severa som den är eller med bär eller bärsås.

1 kommentar: