torsdag 18 november 2010

Bumbleberry pie


En av mina favoritpajen.
Innehåller äpplen,rabarber,hallon och björnbär.
Bumbleberry paj
225 g  kallt smör
375 g mjöl
7 msk iskallt vatten
Dela smöret i mindre bitar.                                
Lägg ner det i en matberedare,tillsätt mjölet. 
Kör tills smöret finfördelats,tillsätt vattnet och kör snabbt ihop till en deg.
Dela degen i två delar,platta ut till runda plattor.
Plasta in och lägg i kylen minst 30 minuter.
Kavla ut en av plattorna så att den blir lite större än din pajform.                                                      
Lägg i degplattan i formen.
Fyllning:
3 dl socker
0,8 dl potatismjöl
175 g hallon
175 g björnbär
175 g rabarber,skalade och delade i små bitar
3 syrliga äpplen,skalade och tunt skivade
Blanda ihop socker och potatismjöl.            
Blanda ner bär,rabarber och äpplen och rör runt så att allt blir täckt med socker och potatismjöl.
Häll i pajskalet.                                                     
Kavla ut den andra plattan lite större än pajformen.
Pensla kanten med lite vatten (pajdegen som fyllningen ligger på) lägg på locket och kläm ihop de båda degarna lite.
Klipp bort överflödig deg men spara ca 3 cm.
Tryck till en snygg kant med hjälp av dina fingrar.
Pensla ovansidan med lite vatten och strö lite socker över.                                                            
Skär 12 långa streck i pajlocket.
Sätt in i ugnen 200 grader i 20 minuter.         
Sänk värmen till 175 grader i 30 minuter.
Låt svalna.
Servera med vaniljsås,glass,grädde eller vad du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar