torsdag 18 november 2010

Blåbärspaj

                    
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt 
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 450 g blåbär eller andra bär eller krossad ananas
  • Vaniljglass
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.Helst med löstagbar kant.
  3. Rör under tiden ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll blåbären i pajformen. Häll försiktig över fyllningen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Serveras ljummen med vaniljglass.

1 kommentar: