Äppelpajscupcakes med vaniljfrosting
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bikarbonat
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl socker
200 gr äppelmos
1 dl standardmjölk
1 st ägg
1 dl neutral olja
1/2 tsk salt
1 st syrligt äpple
1-2 msk kanel och socker
Vaniljfrosting:
200 gr grädde
115 gr philadelphiaost
115 gr vaniljkräm
115 fet creme fraiche
1,5 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker ca
Havreströssel:
1 msk smör
1,5 msk socker
1 dl havregryn
Sätt ugnen på 200ºc
- Skär äpplet i små tärningar och blanda med kanel och socker.
- Blanda mjöl,bikarbonat,bakpulver,vaniljsocker,socker och salt i en bunke.
- I en annan bunke blandar du äppelmos,mjölk,ägg och olja. Vispa ihop.
- Häll ner allt i de torra ingredienserna och rör ihop tills det är blandat.
- Rör ner äppelbitarna.
- Fyll muffinsformar 3/4 upp. Baka i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.
- Vaniljfrostingen:
- Blanda grädde,philadelphiaost,vaniljkräm,creme faiche,vaniljsocker och lite florsocker i en bunke. Vispa tills det tjocknar. Var försiktig i början så att det inte stänker.
- Havregrynsströssel:
- Smält smöret,blanda i socker och havregryn. Rör runt lite och låt det få färg. Räcker med några minuter. Låt svalna.
- Spritsa eller bred på vaniljfrostingen,strö på havregrynsströssel. Dags att smaka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar