100 gr smör
3 msk kakaopulver
3 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
2 dl grädde
2 msk glykos eller honung
2 tsk kaffe essence:
Smält samman alla ingredienser i en kastrull. Koka blandningen tills sockertermometern visar 125 grader. Rör om då och då. Häll upp smeten i en form ca 20x25 cm klädd med bakplåtspapper. Skär eller klipp lagom stora bitar, slå in i folie eller bakpapper. Förvara i kyl.
Pepparkakskola
100 gr smör
3 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
2 dl grädde
2 msk glykos eller honung
1 1/2 - 2 tsk pepparkaksessence:
Smält samman alla ingredienser i en kastrull. Koka blandningen tills sockertermometern visar 125 grader. Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och häll i essencen, rör om försiktig. Häll upp smeten i en form ca 20x25 cm klädd med bakplåtspapper. Skär eller klipp lagom stora bitar, slå in i folie eller bakpapper. Förvara i kyl.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar