onsdag 6 juli 2016

Boston Cream Pie Cupcakes

One bowl vanilla cupcakes

3,6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1,8 dl socker
1 tsk vanilj
1,2 dl neutral olja
1,2 dl mjölk
2 st ägg

Vaniljkräm ca 3 dl

Chokladganache:

338 gr mörk choklad
30 gr sirap eller honung
210 ml grädde

Sätt ugnen på 175’c

Sikta ihop de torra ingredienserna i en större skål.
Vispa ihop ägg, olja och mjölk.
Häll ner denna blandning i de torra ingredienserna och vispa ihop.
Placera muffinsformar i en muffinsplåt.
Fyll formarna 2/3.
Baka i mitten av ugnen ca 15  minuter.


Gör ganachen:
Häll chokladen och sirap/honung i en skål, värm grädden och häll över.
Rör tills allt är slätt, sätt för att stelna i kylskåp i ca 2 timmar. Skall vara spritsbart.

När muffinsen svalnat helt, skär en fördjupning och plocka bort, fyll med vaniljkräm. Lägg sedan på biten du skurit ur (men skär först bort en del så att du bara har ett lock kvar) Lägg detta på vaniljkrämen så att muffinsen ser hel ut igen.

Spritsa önskad mängd ganache i snyggt mönster-klart.

http://www.lifeloveandsugar.com/2016/06/15/boston-cream-pie-cupcakes/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar