söndag 26 januari 2014

Spenatmuffins

 
12-14 muffins 
Ingredienser
 2,4 dl vetemjöl
2,4 dl grahamsmjöl
 1,8 dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 ½ tsk malen kanel
½ tsk salt
0,6 dl rapsolja
 1,8 dl mjölk
1 liten påse färsk babyspenat
• 1,2 dl mosad banan (från ca 2 bananer)
2 tsk vaniljextrakt


Instruktioner
1.Sätt ugnen på 175 ° C och sätt pappersformar i en muffinspanna.
2.Rör ihop torra ingredienser i en stor skål: mjöl, socker, bakpulver, bakpulver, kanel och salt. Ställ åt sidan.
3.I en mixer, placera olja, mjölk och spenat. Blanda hög i ca 30 sekunder eller tills helt mosat. Lägg i banan och vanilj, blanda låg bara att blanda.
4.Häll blandningen i mjölblandningen och vänd ihop tilsl väl kombinerat.
5.Fyll muffinsformar  fulla och grädda 18-20 minuter.
6. Låt svalna.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar