Jag hittade på nätet ett Nutella bröd som var så fint så jag måste givetvis prova det.
Mitt blev lite rundare och mindre än originalet men jag gjorde cirkeln för liten men tycker det blev fint ändå.
Ingredienser:
450 g mjöl plus ca 50 g för utkavling
180 ml mjölk
2 äggulor (använd äggvitor för att pensla brödet)
8 g jäst
30 g (2 msk) smör
70 g socker
nypa salt
200 g Nutella
180 ml mjölk
2 äggulor (använd äggvitor för att pensla brödet)
8 g jäst
30 g (2 msk) smör
70 g socker
nypa salt
200 g Nutella
Först, häll mjölken i en kastrull och värm till 37 C ° . När mjölken är varm, tillsätt jäst och lös upp den.
För bästa kvalitet på degen, sikta mjölet genom en sil. Kombinera alla torra ingredienser: mjöl, socker och salt i en stor skål.
Separera äggulorna från vitorna.
Tillsätt äggulor, smör och mjölk/jäst till de torra ingredienserna.
Blanda allt med en träslev.
Knåda degen i ca 7 minuter.
Om degen är smidig och bara lite klibbig, lägg den i en skål, täck med en linneduk, och ställ den på en varm plats. Låt den jäsa i cirka 40 minuter (den ska fördubbla sin storlek). När degen är nästan färdig, kan du slå på ugnen och värm till 175° C, och sätt din Nutella i en skål med varmt vatten, som ett vattenbad.
Placera degen på ett lätt mjölat bakbord.
Knåda degen i ca 1 minut, sedan dela upp den i fyra lika stora delar.
Kavla ut en bit till en rund cirkel.. Degen ska vara 2-3 mm.
Lägg degcirkeln på en bit bakplåtspapper. Ta en kakform och markera på det första lagret.
Bred nu ut Nutella på degen men lämna nån centimeter längst ut fri från Nutella.
Kavla ytterligare ett lager av degen, lägg den på den föregående och markera med kakformen. Sedan bred Nutella på samma sätt som innan. Upprepa proceduren med nästa lager.
Slutligen, det sista lagret :) Placera den på de tidigare och markera den med en kakform. Skär bort överskottsdeg med en kniv.
Med hjälp av ett litet glas eller en kaffekopp, markera mitten av kakan.
Dela kakan i fyra delar - börja skära från den markerade cirkeln (kom ihåg att lämna centrum intakt!) Sedan dela upp varje kvartal i fyra lika stora delar. I slutet bör du ha 16 lika stora delar.
Ta två delar av kakan i båda händerna och vrid försiktigt dem i motsatta riktningar. Upprepa med alla par för att bilda åtta stjärnflikar.
Vrid ändarna på varje udd för att skapa en rund form.
Pensla ytan av brödet med äggvita innan du sätter den i ugnen .
Grädda i cirka 15 till 20 minuter.
Här finns originalreceptet och en väldigt bra steg-för-steg beskrivning om du vill prova själv:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar