söndag 20 oktober 2013

Pumpkin swirl cheesecake




Kexbotten

200 g digestivekex
 
100 g smör
Cheesecakesmet
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl turkisk yoghurt
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2,5 dl pumpapuré
1 tsk pepparkakskryddor

Evt Dulche de leche

Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
Vispa philadelphiaost och yoghurt krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
Smält chokladen och blanda ner chokladen i smeten.
Dela smeten i 2 delar , den som skall vara neutral skall väga 250 gr mer än den andra. Tillsätt pumpapuré och kryddor i den mindre mängden smet och rör om till väl blandat.
Spritsa eller häll bara ner de två smeterna i två lager.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
 
Grundrecept från Leila:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar