Pate decor till mönstret
1 Äggvita 35 gr
20 gr mjöl
20 gr kakao
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
Själva botten är en Bisquit Joconde:
162,5 gr äggvita
En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i en skål. Marängen vändes ner. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220 c°7-8 min
1 plåt
125 gr ägg
87,5 gr florsocker
87,5 gr mandelmjöl
25 gr mjöl
vispad luftigt
20 gr smör smältes
162,5 gr äggvita
40 gr socker
vispas till maräng
En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i en skål. Marängen vändes ner. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220 c°7-8 min
Sikta den ovansidan med florsocker och vänd på en kall plåt. Dra av pappret när kakan är kall.
Jag använde Irish coffee mousse till fyllning:
Kankse man skulle testa att göra :)
SvaraRadera