söndag 11 augusti 2013

Prickig rulltårta



                                             Pate decor till mönstret
 1 Äggvita 35 gr
20 gr mjöl
20 gr kakao
30 gr socker
30 gr smör rumstempererat
 
 
Rör ihop alla ingredienserna.
Sen kan du spritsa eller stencilera olika mönster på ett bakplåtspapper eller silikonmatta. Lägg i frysen i 10 minuter, detta måste göras annars riskerar du att smeta ut ditt mönster.
 
Själva botten är en Bisquit Joconde:
1 plåt
125 gr ägg
87,5 gr florsocker
87,5 gr mandelmjöl
                                   25 gr mjöl                                   
vispad luftigt
20 gr smör  smältes

162,5 gr äggvita
40 gr socker
vispas till maräng

En del av äggmassan blandas med smöret och röres samman med resterande massa i en skål. Marängen vändes ner. Stryk ut på det frysa mönstret och baka i 220 c°7-8 min
Sikta den ovansidan med florsocker och vänd på en kall plåt. Dra av pappret när kakan är kall.
 
Jag använde Irish coffee mousse till fyllning:

1 kommentar: