onsdag 17 juli 2013

Alkoholfri jordgubbstiramisu x 2

Jag gjorde 2 varianter, en med jordgubbar och jordgubbssaft och en 
med jordgubbar och fläderblomssaft.
 
Jordgubbstiramisu (6-8 port)
Jordgubb och fläderblomstiramisu
 
Ingredienser
24 Savoiardi (Lady fingers)
5 dl stark utspädd jordgubbs- eller fläderblomssaft
2 ägg delade i gulor och vitor
3 msk strösocker
250 gram mascarpone
2,5 dl vispad grädde
2 liter jordgubbar
 

1. Häll saften i en passande skål.
2. Vispa ägg-gulor och socker tills det blivit ljusgul och fluffigt. Tillsätt Mascarpone och vispa slätt.
3. Vänd ner den vispade grädden. Vispa äggvitorna till mjukt skum och vänd försiktigt ner dessa också.
4. Doppa snabbt Savioardi kexen i saften och lägg i en form, fördela hälften av smeten, skivade jordgubbar, mer kex och sista smetlagret. Här kan du göra ytan slät eller så gör du ett mönster precis som jag gjort.
5. Låt stå minst 4 timmar i kylen, lägg sedan klippta remsor av bakplåtspapper i ett snyggt mönster och sikta kakao över. Dekorera med skivade jordgubbar.
 
Jag gillade varianten med fläderblom medan andra familjemedlemmar föredrog den med jordgubbsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar