Jag har köpt mig en maskin- en Donut Maker.
Väldigt lätta att göra och fort går det också.
Roligt att dekorera också :) Och fina blir dom.
De rosa är smaksatta med Loranns Bubble gum vit non-temp färgad med lite rosa chokladfärg, rosa oblatströssel.
Svarta är vit non-temp smaksatt med Loranns Liqorice färgad med svart chokladfärg, vitt oblatströssel.
De vita är smaksatta med Loranns Marshmallows, lite vit chokladpulverfärg för att bli ännu vitare och lite färglada mini nonpareils.
Gröna är smaksatta med Loranns Päron, färgad med grön chokladpulverfärg och lite choklad ministjärnor.
Receptet på Minidonuts fanns med i Donut Makern och är ett riktigt bra recept tycker jag.
Munkrecept tillhörande Donut Maker:
4,74 dl mjöl
1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
¼ tsk mald kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält smör
1,8 dl strösocker
2 teskedar bakpulver
¼ tsk mald kanel
1 tsk salt
1,8 dl mjölk
2 ägg vispade
1 tsk vaniljextrakt
1 msk smält smör
Blanda ihop de torra ingredienserna för sig i en skål och de våta för sig, rör sen samman.
Lättast att spritsa ner i maskinen.
Fyll upp till kanten.
Grädda i 2-3 minuter
Jag doppade dom i smaksatt non-temp och det är väldigt enkelt att göra det med. Man bara smälter chokladen, blandar i Loranns oil och chokladpulverfärg. Blandar runt ordentligt och sen är det klart. Och det smakar riktigt gott:)
Så himla söta! Låter dessutom väldigt gott :-)
SvaraRaderaSer gott ut!:-)
SvaraRaderaVar köpte du denna fina maskin?
SvaraRaderaFinns på SIBA eller Netonnet. Endast 199 kr.
SvaraRaderaWow en sådan måste jag ha! Jösses vad sugen jag blev. ser supergott ut!
SvaraRaderaOjoj denna lilla maskin skulle jag ha haft i helgen för då gjorde jag donuts =)
SvaraRaderaTack för tipset!!
KRAM
Kan man förbereda dessa munkar dagen innan eller måste man göra dem samma dag som de ska ätas?
SvaraRaderaKan man förbereda dessa munkar dagen innan eller måste man göra dem samma dag som de ska ätas?
SvaraRadera