Pistagebullar
Choklad och kokosbullar
Lakritzbullar
Blueberry cheescake bullar
Jag har testat lite fyllningar till vetebullar:)
Jag utgick från vetebullsreceptet i Sju sorters kakor.
Lite förändringar till nästa gång på någon fyllning blir det dock.
Vi börjar med Pistage:
125 gr mandelmassa riven
125 gr smör mjukt
Röres ihop och blanda i pistageessence och lite grön färg.
Mandelflagor som dekoration.
Jag hade lite för lite av både essence och färg så det blir mer nästa gång.
Choklad och kokos blev bra som den är:
125 gr mandelmassa riven
125 gr smör mjukt
40 gr smält choklad
Kokos efter smak, jag hade kokosspån jag hittat på COOP men riven funkar också.
Rör ihop smör och mandelmassa, tillsätt smält choklad, strö sedan på kokosflagorna på fyllningen innan du rullar ihop bullarna.
Kokosflagor som dekoration.
Lakritzfyllning:
150 gr smör
1,5 dl socker
Skal från 1 citron
Skal från 1 citron
Lakritzpulver
Svart färg
Jag hade alldeles för lite pulver i (6 gr) och ingen svart färg, för en häftig effekt tror jag det blir roligare bullar om man tar det, mina ser för vanliga ut. Försökte lägga lakritsflakes på innan bakning men det blev inte bra;) de smälte till hårda små svarta klumpar bara så det rekomenderar jag inte. Man kan ju göra svart glasyr med lakritzsmak i om så önskas.
Sen till de bästa:)
Blueberry cheescake:
150 gr Philadelphiaost
150 gr Vaniljkräm
Skal från 1 citron
Skal från 1 citron
Blåbär
Blanda ihop Philadelphiaost, citronskal och vaniljkräm, strö på önskad mängd blåbär innan hoprullning.
Jag hade mycket glasyr kvar från då jag bakade Sockerrus bullar och den passar ju utmärkt till dessa bullar då det är Philadelphiaost i den.
Glasyr:
65 g smör (rumsvarmt)
1,75 dl florsocker
40 g cream cheese
1/4 tsk vaniljessens
0,5 krm salt
Väljer du att inte ha glasyr (du missar mycket om du inte har det) föreslår jag att du tillsätter 1/2 dl socker i fyllningen som annars blir lite smaklös.
Gode tid så gott : ) kram Sofia
SvaraRadera