tisdag 5 april 2011

Napoleonshattar

Mannen ville bjuda på något på jobbet så valet föll på dessa:

Napoleonshattar

Mördeg (Leilas)

Ingredienser
150 g kallt smör
4 dl vetemjöl
0.5 dl florsocker
1 st ekologiskt ägg
0.5 msk kallt vatten

500 gr mandelmassa
Mörk Non-temp

Ugn 175°C


Gör så här

1. Nyp ihop tärnat, kallt smör med vetemjöl och florsocker.
2. Tillsätt ägget och vattnet och arbeta samman tills degen precis går ihop. Knåda inte.
3. Plasta degen och låt den vila i kylen i minst 30 minuter.
4. Rulla marsipanen i lagom stora bollar.
5. Kavla ut mördegen och stick ut rundlar.
6. Lägg en mandelmassa boll på en mördegsplatta och tryck sen upp mördegen på tre ställen (så den ser ut som en napoleonshatt)
7. Grädda i ca 10 minuter.
8. Doppa botten i choklad och spritsa evt några streck ovanpå.

3 kommentarer:

  1. Det där låter som en kaka jag måste testa baka! Älskar saker med mandelmassa :-)

    SvaraRadera
  2. Så gott, sådana har jag aldrig gjort, det måste jag testa

    SvaraRadera