lördag 29 januari 2011

Såna som stjäl från andra

Är det bara jag som tycker att om man lånar tex en steg-för-steg beskrivning eller ett recept på något så berättar man var den kommer ifrån? Det är ju meningen att man vill dela med sig i och med att man lägger ut diverse saker här men jag gör det inte för att andra skall få ros och credit.  Jag menar inte att jag skall ha det heller men att stjäla andras saker vad det än är fult och inte acceptabelt för mig.
Sen förstår jag inte hur man är som människa som sitter och lapar i sig fina ord och kommentarer när man vet att man stulit det från någon annan som lagt ner en massa arbete.
Falska människor är bland det värsta jag vet så det så.


10 kommentarer:

 1. Kan inget annat än hålla med dig i det du skriver!! Jag lånar ofta saker från bl a dig för att visa andra gott och roligheter men hänvisar alltid var jag funnit det. En självklarhet och dessutom så himla roligt att kunna ge tillbaka till den man fått av på det sätt man själv kan. Tack för att jag får låna och för att du med din fantastiska kunskap och din konstnärliga sida bjuder på så mycket nytt och roligt. Verkligen berikande att besöka din sida=) Kram Jonna

  SvaraRadera
 2. Detta är dåligt! Riktigt dåligt. Håller med dig fullt med att man säger vart man fått sin idé ifrån eller vart receptet kommer ifrån. OM jag skulle göra nåt sånt så säg för fan till mig, för då har jag blivit tillfälligt sinnesförvirrad! ;)
  KRAM på dig

  SvaraRadera
 3. Det låter som om det har hänt dig?!? Jag kan inte annat än att hålla med dig och föregående, det är självklart att en källa ska anges! Och som Angelica så klart och tydligt uttrycker det, säg för f-n till mig om jag glömmer det!!

  SvaraRadera
 4. så tråkigt att andra inte kan bidra till eget material i sina bloggar utan måste stjäla från andra, vet en blogg jag följde i höstas som var himlas bra, många följde den och sedan visade det sig att hela bloggen var fejk, han/hon snodde allt från andra bloggar, text, bilder, allt, han/hon var också flitig med att skriva kommentarer i andras bloggar, tråkigt bara att det inte var eget material

  SvaraRadera
 5. Självklart ska man inte stjäla från andra. Jag hittade en gång min bild och en exakt kopia av den text jag skrivit till bilden på ett annat ställe, det kändes tråkigt.
  Hoppas du säger till om du anser att jag använder mig av något som är ditt. Jag skulle aldrig ta bilder från någon annan och jag försöker alltid hänvisa till varifrån jag hämtat mina recept, men som övriga skriver... skulle jag av någon anledning bli helt galen och glömma bort hur man beter sig så säg till.

  SvaraRadera
 6. men mutter vad tråkigt sådant där är :(
  själv försöker jag länka å ha mig.. tycker det är viktigt. Framförallt när man plockar något från någon annans blogg.. alltså test bakar någon annans recept. Försöker även plita ner så fort jag kommer ihåg.. sen om man ändrar å har sig kan man även skriva orginal recept och dylikt eller bara skriva att man ändrat osv osv osv...sen givetvis är det svårt ibland när man inte kommer ihåg eller vet var man hittat det.
  Men man ska ju absolut inte sno från andras bloggar och sen ta hela äran för det. Fult :(

  Tur man har sin egna blogg just för sin egna skull mest :)

  SvaraRadera
 7. Nej nej det är ingen av er och givetvis kan man ibland glömma var man hittat det. Man letar ju och hittar mest varje dag och lägger det på hög till senare:) Detta är inte så uppenbart men jag som gjort de här sakerna känner igen vissa kännetecken så att säga. Tänker inte hänga ut någon utan ville bara markera för personen att jag har sett och förstått vad som pågår. På ett eller annat sätt faller de på eget grepp.

  SvaraRadera
 8. Fy så trist! Kan inte annat än hålla med föregående kommentarer. Helt ok för mig att man tar inspiration, tips och recept från min blogg, men jag vill ju såklart att det ska framgå att de fått idén från någon annan.
  Tråkigt att människor gör på detta vis.

  SvaraRadera
 9. Håller med, lånar man bilder (eller text) ska man appsolut först fråga och även då är det obligatorisk med en tidlig länk. Jag har lånat (med nöje)mina bilder till flera, men har even upptäckt de hos dem son inte frågade och inte länkade. Så klart blir man besviken. Jag skrev direkt till dem, och bad att rätta felet.
  Men det kan vara lite struligt med steg för stäg beskrivningar. Om jag skulle lägga fram steg för steg beskrivningar på just saker som du skrev om, skulle jag ändå inte känna mig skylldig att länka till dig även om dem säkert liknar varandra. Jag påpekar ord skyldig, på grund att jag har lärt mig från en annan håll och för att jag känner mins 100 sajter med liknande.
  För övrig, att länka till varandra är faktiskt en smart grej som betyder att google hitar oss bättre och placerar oss högre då vi skriver om aktuellt tema. Om jag skulle lägga fram några beskrivningar (har massa bilder, men saknar tid) länkar jag gärna till många som har gjort liknande saker. Håppas jag inte glömmer dig, annars är du vällkomen att påmina mig.Härmed vällkomnar jag alla som bloggar att gärna skriva till mig om vi har liknande poster eftersom jag tycker att det är roligt och nytigt att länka till varandra.
  Det är oaceptabelt att tjäla, så tveka inte att påpeka det till den människa.

  SvaraRadera
 10. Tack för ditt svar!
  Okej vad bra! Nej det är väl som pepparkakor de lägger jag inte heller på varandra.
  Ska bli rikitgt kul att testa =)

  SvaraRadera