fredag 14 januari 2011

Karamell och jordnötsbollar



7 dl finhackade jordnötter
1 burk kondenserad mjölk
1 msk vaniljessence
100 gr mörk choklad att doppa i
kokosfett eller kakaosmör (1 gr)

Blanda jordnötter, kondenserad mjölk och vaniljessence i en kastrull. Värm på medelvärme under omrörning i ca 8-10 minuter. Smeten skall lossna från kanterna och följa med skeden när du rör. Låt svalna 10 minuter. Rulla små bollar (detta blir lite kladdigt så spraya händerna med lite sprayfett) Smält choklad och förtunna evt med kokosfett eller kakaosmör (Doppa halva bollarna och lägg på bakplåtspapper.
Recept hittat på internet. 

7 kommentarer:

  1. åhh du gör sååå otroligt mycket god godis att jag blir sååå sugen! *s*

    går och spanar på lite grejer ifrån "affären" och har nu kommit på vad jag ska göra med dödsskallarna, sonen har paxat dom till sin födelsedagstårta så nu har vi bestämt hur den ska bli :)
    Sen har jag massa annat smått å gott som jag ska testa bara jag kommer till skott :)

    Tycekr julen och nyåret har varit en enda stor svart hål när det kommer till bakningen, musten gick verkligen ur mig när ryggen paja :/ men nu börjar det nästan kännas som att man tar sig upp igen :)

    Trevlig helg!

    Kram Stina

    SvaraRadera
  2. Det där svarta hålet känner vi alla till:) Just nu är min baklust på topp så det är bäst att passa på.
    De var goda inte superduper goda men helt ok.

    SvaraRadera
  3. Du gör det ena goda bakverket efter det andra! Dessa ser också väldigt goda ut, precis som dina andra!

    SvaraRadera
  4. Hjälp, det där såg farligt gott ut. Jordnötter är ju så gott... det receptet sparar jag direkt.

    SvaraRadera
  5. Är inte så förtjust i jordnötskakor men dem är allt lite roliga=)Kram Jonna

    SvaraRadera
  6. Mums, det låter verkligen sååå gott! Jag sparar recepet direkt.

    SvaraRadera