tisdag 4 januari 2011

Citron Cheesecake Bars


 Citron Cheesecake Bars

160 gr digestive kex
0,8 dl fint hackade valnötter eller pecannötter
0,8 dl socker
75 gr smält smör
450 gr philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
2 st ägg
1,2 dl citronsaft

Sätt ugnen på 175 grader. 
Kör digestive kexen till smulor i en mixer. Blanda kexsmulor,nötter, socker och smält smör. Blanda väl. Ta bort ca 1/2 dl smulor till dekoration. Tryck ut kexblandningen i en form klädd med bakplåtspapper 35x25 cm. Baka i 6 minuter, låt svalna. Vispa philadelphiaosten krämigt och tillsätt kondenserad mjölk lite i taget. Tillsätt äggen och vispa vispa ihop lätt. Rör ner citronsaften. Häll försiktig över kexbotten, jämna till, strö över resterande kexsmulor i ett rutmönster, baka i ca 30 minuter. Låt svalna i 1 timme. Den är lättast att skära och få ut snygga bitar om den stått i kylen och blivit riktigt kall.

8 kommentarer:

  1. Hjelp ... dette så forferdelig godt ut!

    M:)

    SvaraRadera
  2. Ser jättegott ut! Letar efter en ursäkt att baka cheesecake. Kanske för att fira 13-dan, funkar det? ;)

    SvaraRadera
  3. Wow dessa måste jag bara testa!! Ser suveränt goda ut=) Kram Jonna

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut! Har aldrig gjort bakad cheesecake, borde nog prova nåt tag! :-)

    SvaraRadera
  5. Har nu gjort dem o de blev sååå goda!!=) Kram Jonna

    SvaraRadera