Citron Cheesecake Bars
160 gr digestive kex
0,8 dl fint hackade valnötter eller pecannötter
0,8 dl socker
75 gr smält smör
450 gr philadelphiaost
1 burk kondenserad mjölk
2 st ägg
1,2 dl citronsaft
Sätt ugnen på 175 grader.
Kör digestive kexen till smulor i en mixer. Blanda kexsmulor,nötter, socker och smält smör. Blanda väl. Ta bort ca 1/2 dl smulor till dekoration. Tryck ut kexblandningen i en form klädd med bakplåtspapper 35x25 cm. Baka i 6 minuter, låt svalna. Vispa philadelphiaosten krämigt och tillsätt kondenserad mjölk lite i taget. Tillsätt äggen och vispa vispa ihop lätt. Rör ner citronsaften. Häll försiktig över kexbotten, jämna till, strö över resterande kexsmulor i ett rutmönster, baka i ca 30 minuter. Låt svalna i 1 timme. Den är lättast att skära och få ut snygga bitar om den stått i kylen och blivit riktigt kall.
Gud vad gott!!
SvaraRaderaHjelp ... dette så forferdelig godt ut!
SvaraRaderaM:)
Så gott. Älskar cheesecake :-)
SvaraRaderaSer jättegott ut! Letar efter en ursäkt att baka cheesecake. Kanske för att fira 13-dan, funkar det? ;)
SvaraRaderaHurra! :)
SvaraRaderaWow dessa måste jag bara testa!! Ser suveränt goda ut=) Kram Jonna
SvaraRaderaSer jättegott ut! Har aldrig gjort bakad cheesecake, borde nog prova nåt tag! :-)
SvaraRaderaHar nu gjort dem o de blev sååå goda!!=) Kram Jonna
SvaraRadera