tisdag 21 december 2010

Brigadeiros Karamell Fudge Tryffel



Sprayfett
1 burk kondenserad mjölk
2 msk kakao
2 tsk snabbkaffe
Valfritt strössel : kokos, hackade nötter, chokladströssel

Spraya en form med fett. Blanda kondenserad mjölk, kakao och kaffepulver i en kastrull. Låt koka upp på medelvärme, rör hela tiden. Låt koka 4-5 minuter under omrörning tills smeten släpper från kastrullbotten. Häll i formen och låt stå kallt minst 30 minuter. Häll upp strösslet du valt på en liten tallrik. Spraya lite fett i handflatorna. Använd en tesked och ta upp små bitar av den stelnade smeten och rulla till ca 30 små bollar som du rullar i strössel. Lägg evt i små pappersformar. Låt stå i kylen 30 minuter. Förvaras i kyl.

Jag har fått ett nytt favoritgodis var äldsta dotterns kommentar när hon smakade dessa:)
Lite kladdiga att rulla men det är det värt för dessa var urgoda. Kommer göras fler gånger.

4 kommentarer:

  1. Ja de låter ju väldigt goda! Tack för tipset om sprayfett, ska jag använda mig av nästa gång!

    SvaraRadera
  2. God Jul önskar vi på The Strange Bakery. Hoppas du får en underbar julhelg!:)

    SvaraRadera
  3. Hej fina saker , var någonstans hitta man
    chokladströssel , här i Sverige eller importerar du från Brasilien ?

    SvaraRadera