Ingredienser
4 port
5 nektariner
125 g smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor
Till servering:
vaniljsås
125 g smör
1 dl strösocker
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl solroskärnor
Till servering:
vaniljsås
Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Kärna ur nektarinerna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form. Smält smöret i en kastrull. Blanda i socker, havregryn, mjöl och solroskärnor. Fördela blandningen på nektarinerna och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vaniljsås.
Orginalreceptet kommer från Arla och är med äpplen istället för nektariner.
Ohhh det här fick mig och tänka på en slags smulpaj med nektariner. Mums!
SvaraRaderadet kan jag rekommendera dig att prova ;)