fredag 12 november 2010

Falska friterade bananer


Detta är en mycket enkel och god bananpaj som faktiskt smakar precis som friterade bananer man får på kinesiska restauranger.
1,5 dl mjöl
1,5 dl socker
100 gr smör
3 msk sirap
Blanda socker,smör och mjöl. Blanda sen i sirapen.Lägg skivade bananer i en ugnsfast form, klicka över smeten ovanpå. Ställ in i ugnen 200 grader ca 15 minuter. Det skall vara knäckigt och gyllenbrunt. Serveras självklart med vaniljglass.
Receptet har jag hittat på nätet.

2 kommentarer:

  1. Mums detta blev jag klart sugen på att testa för vem gillar inte friterad banan!!=) Kram Jonna

    SvaraRadera
  2. Det här var nått av det godaste jag ätit! Satt och surfade runt lite här precis innan vi skulle äta mat - och fick syn på detta receptet, i fruktskålen låg sex övermogna bananer - do the math! ;-)
    Ja, jag var ju bara tvungen att testa och ja- det smakar ju precis som på kinarestaurang! Barnen blev tokförtjusta i det. Serverade med strössel, sirap och vaniljglass - yummie!

    Tack för tipset!

    Ha en trevlig helg!
    // Angelica

    SvaraRadera