fredag 12 november 2010

Citruskakor Apelsin/Lime/Citron

Citruskakorna är av samma grunddeg som Melonkakorna.
Apelsinkakor byt ut melonessence mot apelsinessence, Citron eller lime byt ut melonessence mot citronessence eller limeessence
Tillvägagångssätt:
Dela degen 65-35%.
Blanda 65% biten med ljust gul,ljus orange eller ljusgrön pastafärg.
Dela 35% degen i 2 lika stora delar.
Låt en vara ofärgad och färga den andra delen i en mörkare färg av gul,orange eller grön.
Rulla ut den ljusa största degbiten till en tjock rulle.
Kavla ut den ofärgade biten så att den täcker rullen helt förutom på kortsidorna.
Kavla ut den mörka biten (skalet) så att den täcker hela vita rullen förutom på kortsidorna.
Dela rullen längs med så att du får 2 halva rullar (halvmåneformade)
Täck med plast och lägg i kylen i ca 30 minuter.
Skär i 0,5 cm skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Jag gjorde markeringar med ett glas mellan "fruktköttet och det vita och sen markeringar meden trubbig kniv som klyftor.
Strö på lite vanliga sesamfrön som kärnor.
Baka i 175º i ca 8-10 minuter.
Låt svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar