Sätt ugnen på175º
Smörj och bröa en rund form med avtagbar kant.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl,bakpulver,vaniljsocker och kanel.
Rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt smör och mjölk.
Häll i formen och baka i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
Skär av evt topp på botten och dela den i 3 delar. Skär av ca 1/2 cm av kanten runt om botten så att tårtan blir mindre än formen.
Citronfyllningen:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
Tvätta citronen och riv den fint,pressa ur saften.
Vispa grädden löst.
Vispa ägg,socker,vaniljsocker,citronsaft och skal.
Blanda i yoghurten.
Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med ca 1/2 dl av den löst vispade grädden.
Värm i microvågsugnen så att det smälter. häll ner i yoghurtmassan under omrörning.
Vänd ner grädden i yoghurtmassan.
Lägg ihop:
Fodra evt en form med löstagbar kant med plastremsor.Lägg i en kanelbotten.Fyll på med ca 1/3 av citronfyllningen se till att det kommer ner mellan kanten och botten. Lägg på ytterligare en botten,1/3 fyllning,en botten och sista fyllningen.
Låt stå i kylen i ca 4 timmar.
Dekorera med Lemoncurd i mitten,gräddrosetter och chokladdekorationer på ovansidan. Mörka chokladblossums halvvägs upp på tårtans sida.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar