Ingredienser:
Strössel/topping:
3 msk vetemjöl
2 msk smör
75 gr farinsocker
95 gr hackade valnötter eller pecannötter
1 1/2 tsk kanel
Blanda ihop i en skål.
Kakan:
150 gr smör
200 gr socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljessence
300 gr mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
200 gr yoghurt
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Rör ner vaniljessencen och rör växelvis ner de blandade torra ingredienserna och yoghurten. Rör smeten slät. Häll hälften av smeten i en smord och bröad from och släta till ytan lite. Strö på hälften av strösslet, fyll på med resten av smeten,släta till och strö på det sista av strösslet ovanpå. Baka i 180 grader ca 45 minuter eller tills provsticka känns torr. Låt svalna tio minuter och och ta sen ut den ur formen och låt svalna helt.
Vad god den verkar vara!! Kram Jonna
SvaraRadera