onsdag 17 november 2010

Cinnamon Streusel Coffee Cake


Ingredienser:

Strössel/topping:
3 msk vetemjöl
2 msk smör
75 gr farinsocker
95 gr hackade valnötter eller pecannötter
1 1/2 tsk kanel
Blanda ihop i en skål.
 Kakan:
150 gr smör
200 gr socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljessence
300 gr mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
200 gr yoghurt

Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget.
Rör ner vaniljessencen och rör växelvis ner de blandade torra ingredienserna och yoghurten. Rör smeten slät. Häll hälften av smeten i en smord och bröad from och släta till ytan lite. Strö på hälften av strösslet, fyll på med resten av smeten,släta till och strö på det sista av strösslet ovanpå. Baka i 180 grader ca 45 minuter eller tills provsticka känns torr. Låt svalna tio minuter och och ta sen ut den ur formen och låt svalna helt.

1 kommentar: