Ingredienser till Arraksbollar Myrstackar:
ca 35 arraksbollar
- 1 färdig sockerkaka (ca 500 gram), köp färdig eller gör själv
- 1,5 dl socker
- 125 gram smör, gärna rumsvarmt
- 3 msk kakao
- 2 tsk arracsessence
- 0,75 dl vatten
- 150 gram chokladströssel
- 100 gr choklad
Så här lagar du Arraksbollar Myrstackar:
- Kör sockerkakan i en matberedare (lägg över i en annan skål) eller hacka, mosa ihop sockerkakan i en skål.
- Rör, mixa, kör ihop smör och socker, förslagsvis i matberedare. Tillsätt kakao, arracsessence,vatten och den smulade sockerkakan samt rör till en smet.
- Forma lagom stora bollar. Lägg på ett fat och atäll in i kylen för att stelna något.
- Smält chokladen,ta en msk smält choklad och lägg i handflatan se till så att båda handflator blir täckta med choklad. Ta en boll och rulla in den i choklad och rulla den sen i chokadströssel. Lättast om man är 2 st, en som chokladrullar och en som rullar dom i strösslet. På så sätt får du lagom med choklad på bollen, doppar du den blir det enligt mig för mycket. Förvara arraksbollarna i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar