lördag 6 november 2010

Arraksbollar


Ingredienser till Arraksbollar Myrstackar:

ca 35 arraksbollar
  • 1 färdig sockerkaka (ca 500 gram), köp färdig eller gör själv
  • 1,5 dl socker
  • 125 gram smör, gärna rumsvarmt
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk arracsessence 
  • 0,75 dl vatten
  • 150 gram chokladströssel
  • 100 gr choklad

Så här lagar du Arraksbollar Myrstackar:


  1. Kör sockerkakan i en matberedare (lägg över i en annan skål) eller hacka, mosa ihop sockerkakan i en skål.
  2. Rör, mixa, kör ihop smör och socker, förslagsvis i matberedare. Tillsätt kakao, arracsessence,vatten och den smulade sockerkakan samt rör till en smet. 
  3. Forma lagom stora bollar. Lägg på ett fat och atäll in i kylen för att stelna något.
  4. Smält chokladen,ta en msk smält choklad och lägg i handflatan se till så att båda handflator blir täckta med choklad. Ta en boll och rulla in den i choklad och rulla den sen i chokadströssel. Lättast om man är 2 st, en som chokladrullar och en som rullar dom i strösslet. På så sätt får du lagom med choklad på bollen, doppar du den blir det enligt mig för mycket. Förvara arraksbollarna i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar