tag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post458107835195648231..comments2024-03-27T11:43:46.729+01:00Comments on Strössel & annats blogg: Modelleringschoklad.Unknownnoreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-42856582548756548442013-05-07T12:25:39.782+02:002013-05-07T12:25:39.782+02:00Hejsan! Tack för att du lagt upp ett recept på sve...Hejsan! Tack för att du lagt upp ett recept på svenska måste jag börja med att säga. Men jag har lite frågor. När du blandade ihop massan och senare upptäckt att den var lite för kladdig har du då haft i för mycket eller för lite glykos? Jag följer receptet men finner att jag tycker att massan är lite för mjuk eller så så jag tror att om man lämnar dekorationerna ute i rumstemperatur så kommet de som dina blommor att sjunka ihop. Tog du då mer eller mindre glykos i nästa batch? Tack på förhand! Mvh CamillaMinani1983https://www.blogger.com/profile/14791744857282721212noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-70172279335741242752012-05-16T18:41:42.567+02:002012-05-16T18:41:42.567+02:00Vet tyvärr inte, har inte provat att täcka en tårt...Vet tyvärr inte, har inte provat att täcka en tårta med modelleringscholad,Pehrnillahttp://kakmonstren.blogspot.se/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-82207678164639721382012-05-15T14:05:28.370+02:002012-05-15T14:05:28.370+02:00Hej!
Fungerar detta recept även att täcka tårtor m...Hej!<br />Fungerar detta recept även att täcka tårtor med eller bara för att modellera?Theresehttps://www.blogger.com/profile/01797986526408271944noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-51425028971502353012012-04-16T09:32:17.565+02:002012-04-16T09:32:17.565+02:00Det verkar som att man ska öka *till* 50-60 gram, ...Det verkar som att man ska öka *till* 50-60 gram, annars hade det nog stått *med* 50-60 gram. Och som hon skriver är det ju bättre att tillsätta för lite än för mycket och bara att tillsätta lite mer om den blir smulig.Malinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-75971199085172824502012-03-13T17:05:13.418+01:002012-03-13T17:05:13.418+01:00Hej! Bara dubbelkollar: Om man använder mörk chokl...Hej! Bara dubbelkollar: Om man använder mörk choklad, ska man då alltså ta cirka 100 gram glykos? Eller ska man bara öka till 50–60 gram. <br />(Det är inte alls meningen att märka ord, jag har aldrig hört talas om modelleringschoklad tidigare så jag har verkligen inte en susning:-D )<br />/EvaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-46316585539951483712011-11-23T18:33:08.072+01:002011-11-23T18:33:08.072+01:00Hej CJ
när jag läser om corn syrup så står det oft...Hej CJ<br />när jag läser om corn syrup så står det ofta att det kan sammaställas med glykos. Men jag tror att sorn syrup är lite rinnigare som sirap eller har jag fel? Jag har förstått att det är inte vad du tillsätter chokladen ( man kan använda vit sirap eller honung också) utan vilken sorts choklad och framför allt hur mycket fett det är i chokladen. De recept jag provat från nätet har haft betydligt mindre corn syrup i än vad jag har och det har resulterat i en smulig massa som var totalt omöjlig att jobba med. Men prova mitt recept rakt av och känn hur det känns, blir det för mjukt ta mindre nästa gång. Allt beror på chokladen. Måste säga att jag tyckte det var ett väldigt bra matrial att jobba med och jag kommer völja detta när jag framöver gör blommor eller annta för det är ju gott också:)Pehrnillahttp://kakmonstren.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3048395572606432407.post-2526990074619310982011-11-23T16:09:56.330+01:002011-11-23T16:09:56.330+01:00Riktigt kul att få pröva (De använder ju massor av...Riktigt kul att få pröva (De använder ju massor av just modelleringschoklad i tårtävlingarna och på chokladfrossa på TLC) men en fråga: Om man har Corn Syrup hemma som jag har, är det samma mängd då eller blir det mer/minder eller någon mer ingrediens?<br />Tack för denna lilla "julklapp"<br />Mvh CJAnonymousnoreply@blogger.com